Terapevtska skupina

Biti terapevt ni zgolj poklic, temveč je odgovorno poslanstvo. Skupina zagotavlja varen in zaupen prostor, omogoča vpogled v različne terapevtske smeri, poglablja sprejemanje drugačnosti, razvija sočutje in odpira možnost vzajemnega učenja. 

Zakaj skupina za terapevte:

Biti terapevt ni zgolj poklic, temveč je odgovorno poslanstvo. Skupina zagotavlja varen in zaupen prostor, omogoča vpogled v različne terapevtske smeri, poglablja sprejemanje drugačnosti, razvija sočutje in odpira možnost vzajemnega učenja.

Zakaj se vključiti na skupinsko terapijo?

Poznavanje sebe je pogoj za dobro terapevtsko delo. Samoanaliza, prepoznavanje vsebin in lastne ranljivosti, razreševanje osebnih travm in nepredelanih čustev … vse to zagotavlja osebno rast, umešča vlogo terapevta v posameznikovo identiteto ter pripomore k večji profesionalnosti in kompetentnosti.

Srečanje s sabo se odvija preko srečanja z drugimi. V skupini so izvor samospoznavanja številni in raznovrstni stiki z drugimi. Skupina kot celota predstavlja več kot zgolj vsoto posameznikov. Predstavlja polje odnosov, v katerih drug drugemu zrcalimo naša prepričanja in čutenja. Na ta način brusimo in negujemo tako odnos do sebe kot tudi odnose z drugimi. S tem postavljamo tudi temelje za terapevtski odnos, ki pred metodami in tehnikami, predstavlja temeljno terapevtsko orodje.

Skupina NI supervizijska in delo s klienti ni pogoj za vključitev.

Ob prijavi prosim navedite terapevtsko smer, ki jo študirate in letnik študija. Pred začetkom skupine boste prijavljeni povabljeni na uvodni individualni pogovor. Skupina je zaprtega tipa, šteje 5 – 8 članov in poteka tedensko (z izjemo v času praznikov ter dogovorjenih dopustov).

Termin

Časovnica skupine bo dogovorjena skupaj z udeleženci – termini bodo objavljeni naknadno.

Kontakt

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si
Splet: www.aleana.si/aktualno

Lokacija

Ljubljanska 64, Domžale (2. nadstropje)

Cenik

Posamezno srečanje (90 min): 50€

Mesečni prispevek (4 srečanja): 180€

Vodja skupine

Nevenka Nakrst, psihoterapevtka

Prijava na dogodek

  Aleana

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE

  Ime Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

  STOPITE V STIK

  Storitve

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE, AVTIZEM IN ASPERGERJEV SINDROM
  2023-11-21T09:38:49+01:00

  Psihoterapija

  Psihoterapija je proces zdravljenja duše, ki se odvija znotraj sočutnega in razumevajočega terapevtskega odnosa. Vsak človek je v določenem trenutku življenja postavljen pred izziv, ki tako ali drugače zamaje njegov običajni in ustaljeni ritem. Čustvene stiske, stres, nepričakovani življenjski dogodki ... Preberi več.

  2023-11-21T09:37:48+01:00

  Podpora projektom in programom

  Kadar si nekaj resnično želimo uresničiti, bomo našli način. Kadar želja ni pristna, bomo našli izgovor.« (neznani avtor) V Aleani pomagamo pri razvijanju in realizaciji srčnih, ustvarjalnih ter kakovostnih projektov in programov na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter ... Preberi več.

  2023-11-21T09:34:17+01:00

  Avtizem

  Avtizem je pervazivno razvojno stanje, ki je nevrobiološko pogojeno in vpliva na vse vidike socialnega razvoja in funkcioniranja. Močno zaznamuje življenje posameznika in tudi njegove okolice. Zlasti izrazito se dotika družinskih članov, predvsem mame, saj je med njo in novorojenim ... Preberi več.

  2023-04-16T13:52:28+02:00

  Izobraževanje

  Znanje je zaklad, ključ do njega pa je praksa.« (Lao Tse) V Aleani v okviru naših storitev posebno skrb namenjamo pripravi izobraževalnih vsebin. V ta namen se stalno strokovno izpopolnjujemo, sledimo novostim in raziskavam ter spremljamo razvoj stroke pri nas in ... Preberi več.

  Zadnji Utrinki

  NOVICE IN ZANIMIVOSTI

  Diagnostika

  Pravočasno in pravilno prepoznavanje avtizma je predpogoj za nadaljnje ustrezne intervencije ter načrtovanje podpore tako za otroke in njihove družine kot tudi za mladostnike in ... Preberi več.

  ABCeda Avtizma

  Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma ... Preberi več.

  UTRINKI
  2023-08-20T13:28:22+02:00

  Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
  Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

  Telefon: 041 376 691
  Email: info@aleana.si

  Politika zasebnosti Aleana

  Storitve

  Zadnje objave

  Go to Top