Srečanja različnih umov

Novembra 2023 vljudno vabljeni na prvi modul Srečanj različnih umov! Seznanili se bomo s pojmom nevrorazličnosti, specifičnimi senzornimi sistemi, pojmom čustvene varnosti, teorijo empatiziranja-sistematiziranja, uglašenostjo in stili navezanosti, sinhroniciteto v netipičnih odnosih, življenjskimi pozicijami, modelom ego-stanj in razlago komunikacije s pomočjo konceptov Transakcijske analize.

Komu so namenjena srečanja?

Nevrorazličnim posameznikom, njihovim staršem, prijateljem, strokovnim delavcem in običajnim – nevrotipičnim osebam, ki želijo bolje razumeti sebe in druge ter pogledati na svet skozi prizmo avtizma. Delavnice posebej toplo priporočam odraslim z aspergerjevim sindromom, saj izkušnje iz tujine kažejo, da olajšajo ter pomagajo okrepiti komunikacijo in medosebno interakcijo. Vsebine so za mlajše lahko težje razumljive, zato prijavo svetujem starejšim od 20 let.

Cikel tematskih delavnic

V skupini sodeluje največ 20 oseb. Na delavnicah na enostaven in lahko razumljiv način pojasnimo delovanje človeških možganov, avtonomnega živčnega sistema in telesa v povezavi s specifičnim zaznavanjem in procesiranjem informacij. Razvoj in delovanje človekove osebnosti, komunikacijo in odnosno dinamiko pojasnimo s pomočjo konceptov Transakcijske analize, pri čemer izpostavimo temeljne razlike običajnih in netipičnih možganov.

Posamezni modul traja 12 ur in ga izpeljemo v enem vikendu (sobota in nedelja – vsak dan 6 ur) ALI tekom enega meseca (enkrat tedensko – 3 ure). V modulih se prepletajo naslednje vsebine:

 • Aspergerjev sindrom kot oblika nevrorazličnosti (teorija empatiziranja— sistematiziranja, različni senzorni sistemi)
 • Poseben stik (gradimo most za uglasitev in razvoj varne navezanosti)
 • Model ego stanj (psihologija osebnosti v slikah)
 • Komunikacija in odnosi (zakaj se ne razumemo in kako lahko to spremenimo)
 • Psihološke igre (odnosi brez drame)
 • Strukturiranje časa in relacijske potrebe (ustvarjanje razumevajočih in sočutnih odnosov med različnimi umi.

Vsebine so pripravljene po vzoru Petra Flowerdewa iz Anglije in dodatno obogatene z znanjem in izkušnjami, ki sem jih zadnjih 7 let lahko uspešno vnesla v terapevtsko delo z nevrorazličnimi posamezniki in družinami. Informacije in prijava na elektronski naslov info@aleana.si.

Termini

8., 15., 22. in 29. november 2023

Sreda od 16.30 do 19.30

Kontakt

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si
Splet: www.aleana.si/aktualno

Lokacija

Ljubljanska 64, Domžale

Cenik

Posamezni modul (4 delavnice): 160€

Cena modula za drugega udeleženca: 130€

Možnost plačila v dveh obrokih.

Trening vodi

Nevenka Nakrst, psihologinja, CTA-P

Želim se prijaviti

  Aleana

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE

  Ime Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

  STOPITE V STIK

  Storitve

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE, AVTIZEM IN ASPERGERJEV SINDROM
  2023-04-16T14:16:55+02:00

  Psihoterapija

  Psihoterapija je proces zdravljenja duše, ki se odvija znotraj sočutnega in razumevajočega terapevtskega odnosa. Vsak človek je v določenem trenutku življenja postavljen pred izziv, ki tako ali drugače zamaje njegov običajni in ustaljeni ritem. Čustvene stiske, stres, nepričakovani življenjski dogodki ... Preberi več.

  2023-04-16T14:14:25+02:00

  Podpora projektom in programom

  Kadar si nekaj resnično želimo uresničiti, bomo našli način. Kadar želja ni pristna, bomo našli izgovor.« (neznani avtor) V Aleani pomagamo pri razvijanju in realizaciji srčnih, ustvarjalnih ter kakovostnih projektov in programov na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter ... Preberi več.

  2023-04-16T14:10:33+02:00

  Avtizem

  Avtizem je pervazivno razvojno stanje, ki je nevrobiološko pogojeno in vpliva na vse vidike socialnega razvoja in funkcioniranja. Močno zaznamuje življenje posameznika in tudi njegove okolice. Zlasti izrazito se dotika družinskih članov, predvsem mame, saj je med njo in novorojenim posameznikom ... Preberi več.

  2023-04-16T13:52:28+02:00

  Izobraževanje

  Znanje je zaklad, ključ do njega pa je praksa.« (Lao Tse) V Aleani v okviru naših storitev posebno skrb namenjamo pripravi izobraževalnih vsebin. V ta namen se stalno strokovno izpopolnjujemo, sledimo novostim in raziskavam ter spremljamo razvoj stroke pri nas in ... Preberi več.

  Zadnji Utrinki

  NOVICE IN ZANIMIVOSTI

  Diagnostika

  Pravočasno in pravilno prepoznavanje avtizma je predpogoj za nadaljnje ustrezne intervencije ter načrtovanje podpore tako za otroke in njihove družine kot tudi za mladostnike in ... Preberi več.

  ABCeda Avtizma

  Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma ... Preberi več.

  UTRINKI
  2023-08-24T13:35:52+02:00

  Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
  Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

  Telefon: 041 376 691
  Email: info@aleana.si

  Politika zasebnosti Aleana

  Storitve

  Zadnje objave

  Go to Top