Srečanje različnih umov

Trening po vzoru Petra Flowerdewa iz Anglije vodi Nevenka Nakrst – psihologinja in psihoterapevtka Transakcijske analize s končanim podiplomskim študijem iz Avtizma.

Komu je namenjeno?

Odraslim osebam s potrjenim aspergerjevim sindromom, osebam s potezami avtizma ali aspergerjevega sindroma brez potrjene diagnoze in običajnim posameznikom, ki živijo ali se srečujejo z osebami na spektru avtizma (starši, sorojenci, učitelji, asistenti, in terapevti). Terapevte brez znanja in izkušenj iz avtizma predhodno vabimo na naš seminar Avtizem v psihoterapiji in svetovalnem delu.

Prijavnica na trening srečanje različnih umov

Cikel tematskih delavnic

Število mest je omejeno na 15, od tega mora biti vsaj tretjina prijavljenih s potezami avtizma ali aspergerjevega sindroma. Trening sestavlja 5 tematskih delavnic (vsaka delavnica traja 4 pedagoške ure):

 • Aspergerjev sindrom kot oblika nevrorazličnosti (teorija empatiziranja— sistematiziranja, različni senzorni sistemi)
 • Model ego stanj (psihologija osebnosti v slikah)
 • Komunikacija in odnosi (zakaj se ne razumemo in kako lahko to spremenimo)
 • Psihološke igre (odnosi brez drame)
 • Strukturiranje časa in relacijske potrebe (ustvarjanje razumevajočih in sočutnih odnosov med različnimi umi.

Nudimo popust nevrorazličnim parom (oseba z avtizmom + partner/starš/asistent/terapevt) in pri plačilu celotnega treninga. V primeru večjega števila prijavljenih iz drugih krajev po Sloveniji, lahko trening izvedemo tudi na drugi lokaciji. V tem primeru prijavljena skupina sama poskrbi za organizacijo in stroške najema prostora.

Termini

Dogovorjeni bodo naknadno skupaj z udeleženci.

Kontakt

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si
Splet: www.aleana.si/aktualno

Lokacija

Ljubljanska 64, Domžale (nad Gostilno Dela)

Cenik

Cena posameznega srečanja: 70€

Cena srečanja za nevrorazličen par: 100€

Cena pri enkratnem plačilu celotnega treninga: 300€

Trening vodi

Nevenka Nakrst, psihologinja

Želim se prijaviti

  Aleana

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE

  Ime Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

  STOPITE V STIK

  Storitve

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE, AVTIZEM IN ASPERGERJEV SINDROM
  2022-10-11T09:00:22+02:00

  Avtizem

  Avtizem je pervazivno razvojno stanje, ki je nevrobiološko pogojeno in vpliva na vse vidike socialnega razvoja in funkcioniranja. Močno zaznamuje življenje posameznika in tudi njegove okolice. Zlasti izrazito se dotika družinskih članov, predvsem mame, saj je med njo in novorojenim ... Preberi več.

  2022-08-02T11:04:39+02:00

  Psihoterapija

  Psihoterapija je proces zdravljenja duše, ki se odvija znotraj sočutnega in razumevajočega terapevtskega odnosa. Vsak človek je v določenem trenutku življenja postavljen pred izziv, ki tako ali drugače zamaje njegov običajni in ustaljeni ritem. Čustvene stiske, stres, nepričakovani življenjski dogodki ... Preberi več.

  2021-10-24T17:28:15+02:00

  Izobraževanje

  Znanje je zaklad, ključ do njega pa je praksa.« (Lao Tse) V Aleani v okviru naših storitev posebno skrb namenjamo pripravi izobraževalnih vsebin. V ta namen se stalno strokovno izpopolnjujemo, sledimo novostim in raziskavam ter spremljamo razvoj stroke pri nas in ... Preberi več.

  2021-10-24T17:26:45+02:00

  Podpora projektom in programom

  Kadar si nekaj resnično želimo uresničiti, bomo našli način. Kadar želja ni pristna, bomo našli izgovor.« (neznani avtor) V Aleani pomagamo pri razvijanju in realizaciji srčnih, ustvarjalnih ter kakovostnih projektov in programov na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter ... Preberi več.

  Zadnji Utrinki

  NOVICE IN ZANIMIVOSTI

  Diagnostika

  Pravočasno in pravilno prepoznavanje avtizma je predpogoj za nadaljnje ustrezne intervencije ter načrtovanje podpore tako za otroke in njihove družine kot tudi za mladostnike in ... Preberi več.

  ABCeda Avtizma

  Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma ... Preberi več.

  UTRINKI
  2020-09-05T15:59:32+02:00

  KONTAKT

  Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
  Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

  Telefon: 041 376 691
  Email: info@aleana.si

  Politika zasebnosti Aleana

  Storitve

  Zadnje objave

  Go to Top