Avtizem v psihoterapiji in svetovalnem delu

Drugačni klienti potrebujejo prilagojene metode dela.

Avtizem je vseživljenjsko stanje, srečamo ga pri otrocih, mladostnikih in odraslih, globoko se dotakne celotne družine in tudi širše skupnosti. Pomoč, podpora ter prilagoditve so potrebne na vseh nivojih in samo vprašanje časa je, kdaj se bo prav vsak od nas srečal s posameznikom ali družino z avtizmom. Predavanje je namenjeno psihologom, pedagogom, psihoterapevtom, socialnim delavcem ter drugim strokovnim in laičnim delavcem, ki delate z ljudmi. Posebej toplo vabljeni strokovni delavci Centrov za socialno delo.

Vsebina in cilj predavanja

Na predavanju bodo predstavljena temeljna teoretična izhodišča, podprta s konkretnimi primeri iz prakse. Udeleženci se boste učili prepoznavati avtizem med uporabniki svojih storitev ter dobili vpogled v doživljanje in funkcioniranje oseb z avtizmom. Dobili boste napotke za vzpostavljanje terapevtskega/delovnega odnosa in namige, kako prilagoditi svoje delo, sprejeti nemoč in jo učinkovito presegati. Cilj predavanja je, da vam novo naučeno znanje, poglobljeno razumevanje avtizma in pridobljene veščine olajšajo in obogatijo nadaljnje strokovno delo.

Program

09.00 – 10.30   ABC Avtizma: posebnosti senzornih sistemov, kaj je in kaj ni avtizem

10.30 – 11.00  Odmor za kavo ali čaj

11.00 – 12.30  Posebni možgani: mišljenje, govor, jezik in komunikacija

12.30 – 14.00  Čas za kosilo

14.00 – 15.30  Poseben stik: čustvovanje, uglaševanje, povezovanje in navezanost

15.30 – 16.00  Odmor za kavo ali čaj

16.00 – 17.30  Mreža pomoči in prilagoditve terapevtskega/svetovalnega dela

Podrobnosti

Seminar vodi: Nevenka Nakrst, psihologinja in psihoterapevtka z večletnimi izkušnjami spremljanja mladostnikov in odraslih z avtizmom.

Dodatne informacije in prijava: info@aleana.si ali 041 376 691, sprejemamo do zapolnitve mest. V primeru odjave se kotizacije ne vrača. V kolikor se posameznik ne more udeležiti seminarja, lahko v njegovem imenu ob predhodni najavi pride druga oseba. V ceno je všteto sadje in kava. Za kosilo udeleženci poskrbijo sami.

Termin

ZBIRAM INFORMATIVNE PRIJAVE ZA PONOVITEV PREDAVANJA V LETU 2024.

Kontakt

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si
Splet: www.aleana.si/aktualno

Lokacija

Ljubljanska 64, Domžale (nad Gostilno Dela)

Cenik

Cena bo objavljena v začetku leta 2024

Voditeljica

Nevenka Nakrst, psihologinja in certificirana Transakcijska analitičarka psihoterapevtka

Informativna prijava na dogodek

  Aleana

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE

  Ime Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

  STOPITE V STIK

  Storitve

  PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE, AVTIZEM IN ASPERGERJEV SINDROM
  2023-11-21T09:38:49+01:00

  Psihoterapija

  Psihoterapija je proces zdravljenja duše, ki se odvija znotraj sočutnega in razumevajočega terapevtskega odnosa. Vsak človek je v določenem trenutku življenja postavljen pred izziv, ki tako ali drugače zamaje njegov običajni in ustaljeni ritem. Čustvene stiske, stres, nepričakovani življenjski dogodki ... Preberi več.

  2023-11-21T09:37:48+01:00

  Podpora projektom in programom

  Kadar si nekaj resnično želimo uresničiti, bomo našli način. Kadar želja ni pristna, bomo našli izgovor.« (neznani avtor) V Aleani pomagamo pri razvijanju in realizaciji srčnih, ustvarjalnih ter kakovostnih projektov in programov na področju zdravstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva ter ... Preberi več.

  2023-11-21T09:34:17+01:00

  Avtizem

  Avtizem je pervazivno razvojno stanje, ki je nevrobiološko pogojeno in vpliva na vse vidike socialnega razvoja in funkcioniranja. Močno zaznamuje življenje posameznika in tudi njegove okolice. Zlasti izrazito se dotika družinskih članov, predvsem mame, saj je med njo in novorojenim ... Preberi več.

  2023-04-16T13:52:28+02:00

  Izobraževanje

  Znanje je zaklad, ključ do njega pa je praksa.« (Lao Tse) V Aleani v okviru naših storitev posebno skrb namenjamo pripravi izobraževalnih vsebin. V ta namen se stalno strokovno izpopolnjujemo, sledimo novostim in raziskavam ter spremljamo razvoj stroke pri nas in ... Preberi več.

  Zadnji Utrinki

  NOVICE IN ZANIMIVOSTI

  Diagnostika

  Pravočasno in pravilno prepoznavanje avtizma je predpogoj za nadaljnje ustrezne intervencije ter načrtovanje podpore tako za otroke in njihove družine kot tudi za mladostnike in ... Preberi več.

  ABCeda Avtizma

  Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma ... Preberi več.

  UTRINKI
  2023-08-24T13:30:42+02:00

  Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
  Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

  Telefon: 041 376 691
  Email: info@aleana.si

  Politika zasebnosti Aleana

  Storitve

  Zadnje objave

  Go to Top