Loading...
Utrinki2020-06-22T09:09:19+02:00

ABCeda Avtizma

Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma pri svojem otroku in tudi strokovnjaki, ki obravnavajo otroke, mladostnike in odrasle, večkrat ne vedo, da nasproti njih sedi oseba z avtizmom ali aspergerjevim sindromom. Zato se v ... Preberi več.

Preživetje

Gradiva za ta naslov bi bilo za cel roman oziroma za vsaj 10 utrinkov. Na tem mestu bi lahko pisala o svojevrstnih izzivih, ki jih v času karantene doživljajo družine s posebnimi potrebami, a sem se odločila, da ne bom, ker sem v prejšnjih utrinkih že opozorila na njihovo stisko in krivico. ... Preberi več.

2. april

Veliko staršev običajnih otrok se te dni sooča s šolanjem na domu. Med njimi so številni, ki so kos trenutnim izzivom in jim skupen čas prinaša veselje in zadovoljstvo, nemalo pa je tudi takih, ki s svojimi otroki težko najdejo stik, ne znajdejo se dobro v nepričakovani vlogi učiteljev, dnevi jim minevajo ... Preberi več.

Korona čas

Zadnjih nekaj let sem v mesecu marcu bezljala naokrog v pomanjkanju časa. Skupaj s sodelavci in prijatelji smo načrtovali in organizirali aktivnosti ter različne dogodke v povezavi z obeleževanjem svetovnega dneva avtizma. Občine smo pozivali, da 2. aprila v modrem zasvetijo njihove stavbe, napihovali smo modre balone, dogovarjali smo se ... Preberi več.

Transakcijska analiza

Transakcijska analiza (TA) je celovita teorija osebnosti in psihoterapevtski pristop za osebnostno rast in doseganje osebne spremembe. Njena bistvena značilnost je, da na enostaven in razumljiv način razlaga kompleksne koncepte in uporabnikom ponuja številna orodja, s pomočjo katerih lahko razumejo in spreminjajo sebe ter svoje odnose z drugimi V uporabo ... Preberi več.

ALEANA

Preberite

NOVICE, ČLANKI, RAZMIŠLJANJA

Tedensko objavljamo kratke novice, članke in povzetke tuje strokovne literature iz naše stroke. Med utrinki boste našli tudi osebna razmišljanja povezana z osebno in duhovno rastjo. Vabljeni k branju.

Vas zanima več, kontaktirajte nas na info@aleana.si ali telefon 041 376 691

STOPITE V STIK

Vprašajte nas

KONTAKT

Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si

Politika zasebnosti Aleana

Storitve

Zadnje objave