Terapevtska skupina

Biti terapevt ni zgolj poklic, temveč je odgovorno poslanstvo. Skupina zagotavlja varen in zaupen prostor, omogoča vpogled v različne terapevtske smeri, poglablja sprejemanje drugačnosti, razvija sočutje in odpira možnost vzajemnega učenja. 

Zakaj skupina za terapevte:

Biti terapevt ni zgolj poklic, temveč je odgovorno poslanstvo. Skupina zagotavlja varen in zaupen prostor, omogoča vpogled v različne terapevtske smeri, poglablja sprejemanje drugačnosti, razvija sočutje in odpira možnost vzajemnega učenja.

Zakaj se vključiti na skupinsko terapijo?

Poznavanje sebe je pogoj za dobro terapevtsko delo. Samoanaliza, prepoznavanje vsebin in lastne ranljivosti, razreševanje osebnih travm in nepredelanih čustev … vse to zagotavlja osebno rast, umešča vlogo terapevta v posameznikovo identiteto ter pripomore k večji profesionalnosti in kompetentnosti.

Srečanje s sabo se odvija preko srečanja z drugimi. V skupini so izvor samospoznavanja številni in raznovrstni stiki z drugimi. Skupina kot celota predstavlja več kot zgolj vsoto posameznikov. Predstavlja polje odnosov, v katerih drug drugemu zrcalimo naša prepričanja in čutenja. Na ta način brusimo in negujemo tako odnos do sebe kot tudi odnose z drugimi. S tem postavljamo tudi temelje za terapevtski odnos, ki pred metodami in tehnikami, predstavlja temeljno terapevtsko orodje.

Skupina NI supervizijska in delo s klienti ni pogoj za vključitev.

Ob prijavi prosim navedite terapevtsko smer, ki jo študirate in letnik študija. Pred začetkom skupine boste prijavljeni povabljeni na uvodni individualni pogovor. Skupina je zaprtega tipa, šteje 5 – 8 članov in poteka tedensko (z izjemo v času praznikov ter dogovorjenih dopustov).

Termin

Časovnica skupine bo dogovorjena skupaj z udeleženci – termini bodo objavljeni naknadno.

Kontakt

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si
Splet: www.aleana.si/aktualno

Lokacija

Ljubljanska 64, Domžale (2. nadstropje)

Cenik

Posamezno srečanje (90 min): 50€

Mesečni prispevek (4 srečanja): 180€

Vodja skupine

Nevenka Nakrst, psihoterapevtka

Prijava na dogodek

Aleana

PSIHOTERAPIJA, PSIHOLOŠKO SVETOVANJE IN IZOBRAŽEVANJE

Ime Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

STOPITE V STIK

Storitve

PSIHOTERAPIJA, AVTIZEM, SKOTOPIČNI SINDROM IN COACHING
2020-06-29T21:12:59+02:00

Psihoterapija

Psihoterapija je proces zdravljenja duše, ki se odvija znotraj sočutnega in razumevajočega terapevtskega odnosa. Vsak človek je v določenem trenutku življenja postavljen pred izziv, ki tako ali drugače zamaje njegov običajni in ustaljeni ritem. Čustvene stiske, stres, nepričakovani življenjski dogodki ... Preberi več.

2020-06-29T21:12:28+02:00

Avtizem

Avtizem je pervazivno razvojno stanje, ki je nevrobiološko pogojeno in vpliva na vse vidike socialnega razvoja in funkcioniranja. Močno zaznamuje življenje posameznika in tudi njegove okolice. Zlasti izrazito se dotika družinskih članov, predvsem mame, saj je med njo in novorojenim ... Preberi več.

2020-06-22T12:33:57+02:00
Skotopični sindrom

Skotopični sindrom

Irlen ali skotopični sindrom je ena od oblik nevrorazličnosti in predstavlja posebnost v vidnem zaznavanju. Možganski vidni korteks na svojstven način predeluje vidne signale, zaradi česar prihaja do časovnega zamika pri sprejemanju in obdelovanju posameznih svetlobnih valovnih dolžin oziroma celo do nezmožnosti ... Preberi več.

2020-06-22T09:06:58+02:00

Coaching

Voditeljstvo v svojem bistvu in globini predstavlja odnos. Je odnos med posamezniki, ki si prizadevajo voditi in tistimi, ki se odločijo slediti. (Kouzes & Posner, 2002) Voditeljstvo je odločitev, je izjemna odgovornost in je proces. Kadarkoli poskušate vplivati na vedenje ... Preberi več.

Zadnji Utrinki

NOVICE IN ZANIMIVOSTI

ABCeda Avtizma

Kaj je avtizem in kako ga lahko prepoznamo? Izkušnje z družinami in strokovnjaki v zadnjih dneh potrjujejo, da še vedno preveč staršev spregleda znake avtizma ... Preberi več.

Preživetje

Gradiva za ta naslov bi bilo za cel roman oziroma za vsaj 10 utrinkov. Na tem mestu bi lahko pisala o svojevrstnih izzivih, ki ... Preberi več.

UTRINKI
2020-06-21T09:55:41+02:00

KONTAKT

Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si

Politika zasebnosti Aleana

Storitve

Zadnje objave