Loading...
Nevenka2020-03-22T17:56:54+01:00

O meni

PSIHOLOGINJA, PSIHOTERAPEVTKA IN COACH

„Kdo sem?“ je vprašanje, ki si ga človek zastavlja odkar obstaja. Išče smisel in skuša umestiti svoj obstoj v čas, prostor in odnose, v katere je vpet. „Kdo sem?“ je gonilo človeškega razvoja in razvoj sam daje temu vprašanju in odgovorom vedno nove razsežnosti. V iskanju odgovorov so se skozi tisočletja razvile znanosti, filozofije in religije.

Odkar se zavedam svojega obstoja se sprašujem o človeštvu in smislu ter opazujem sebe in druge. Ta radovednost me je usmerila na življenjsko pot, po kateri hodim. Po končani osnovni šoli na obrobju Ljubljane in Škofijski gimnaziji sem vpisala študij psihologije. V četrtem letniku sem se vključila tudi v psihoterapevtsko izobraževanje iz Transakcijske analize in na moje veliko veselje takoj po končanem študiju psihologije imela priložnost svojo poklicno pot začeti na delovnem mestu terapevta. Študij psihologije sem leta 2006 zaključila na Filozofski fakulteti v Ljubljani, mednarodni študij psihoterapije pa leta 2017 pri Evropski zvezi za Transakcijsko analizo (EATA) v Berlinu. Vzporedno sem opravila tudi vrsto neformalnih izobraževanj in treningov iz področja psihologije in psihoterapije. Pod okriljem univerze Alma Mater Europea sem v okviru Projekta ZORA zaključila tudi enoletni podiplomski študij Avtizma.

Sem psihologinja, psihoterapevtka, predavateljica in coach. Skoraj 15 let sem bila zaposlena na različnih področjih v socialnem varstvu (zasvojenost, duševno zdravje, zaposlitvena rehabilitacija, avtizem). Zadnjih nekaj let sem posvetila zagonu prvega centra za mladostnike in odrasle z aspergerjevim sindromom. Do konca leta 2019 sem vodila projekt Zveze NVO za avtizem Slovenije in Razvojni socialno varstveni program Društva ASPI. V tem času sem bila tudi odgovorna urednica revije Vox Alia, ki jo ustvarjajo osebe z avtizmom.

Tekom svojega dela in študija sem izpopolnjevala celostni pristop, ki vključuje delo s posameznikom, skupino, družino in širšo skupnostjo.

Pri svojem delu poleg temeljnih načel psihologije in transakcijsko-analitične psihoterapije uporabljam tudi elemente drugih psihoterapevtskih pristopov (psihoanalize, kognitivno-vedenjske terapije, nevrolingvističnega programiranja, mindfulness, solution focused brief therapy), kontratransfer, empatijo, meditacijo in globinsko kvantno terapijo. V svojem raziskovalnem delu se posvečam dinamiki v družinah s posebnimi potrebami, transgeneracijskemu prenosu vzorcev in izkušenj ter najnovejšim oblikam kvantne terapije, ki so utemeljene na kvantni fiziki in na dognanjih sodobne nevroznanosti.

Sem zelo srečno poročena, življenje brez otrok pa nama z možem popestrijo nečaki, ljubezen do živali in stik z naravo. Nepogrešljivi del mojega vsakdana so meditacija, branje, tai chi in chi gong. Obožujem sprehode, tek, hribolazenje, kolesarjenje in smučanje.

Verjamem, da je vsak človek v svojem bistvu dober, enkraten in čudovit. V sebi nosi neskončno paleto zmožnosti, da se ustvarjalno realizira tukaj in zdaj. Čeprav se marsikdaj počuti izgubljenega in zmedenega, znotraj sebe – v globinah svoje osebnosti skriva odgovore na vsa svoja vprašanja. Vsakdo kdaj v življenju naleti na oviro ali pride do razpotja, ko ne zna oziroma ne zmore naprej. Taka situacija pogosto predstavlja problem in lahko vodi v duševno stisko. Lahko pa je tudi izziv in priložnost, da se posameznik razvija, uči, se spoznava, definira ter išče in najde odgovore na vprašanje „Kdo sem?“.

Ne vem, kdo si ti. Nimam enostavnih rešitev in receptov za tvoje težave. Ne vem, kaj je prav: da greš levo, desno ali naravnost v tem križišču, na katerem si se znašel. Vem pa, da imaš vse odgovore v sebi in da ti jih lahko pomagam najti. Verjamem, da zmoreš in da si lahko aktiven kreator svojega življenja.

Vrednote

STROKOVNOST, ZAUPANJE, SOČUTJE

Kvalitetna in učinkovita rešitev za soočanje z duševnimi stiskami in težavami. Priložnost za osebnostno rast in duhovni razvoj na zasebnem in kariernem področju.

Aleana izvira iz hebrejščine in pomeni razvoj, rast, dvigovanje. Vsakdo ima v sebi neomejene razvojne in duhovne možnosti. Kot terapevt – sopotnik želim posamezniku pomagati, da ozavesti notranje vire moči, razvije svoje sposobnosti ter se samoaktualizira na želenih življenjskih področjih. Pri delu dajem poudarek celovitemu pristopu, zato se v obravnavi posameznika osredotočam na fizični, razumski, čustveni in duhovni vidik.

Naše vrednote so strokovnost in kvaliteta, zaupanje in diskretnost, iskrenost in sočutje, optimizem ter povezovanje in sodelovanje.

STOPITE V STIK

Zadnji Utrinki

NOVICE IN ZANIMIVOSTI

2. april

Veliko staršev običajnih otrok se te dni sooča s šolanjem na domu. Med njimi so številni, ki so kos trenutnim izzivom in jim skupen ... Preberi več.

Korona čas

Zadnjih nekaj let sem v mesecu marcu bezljala naokrog v pomanjkanju časa. Skupaj s sodelavci in prijatelji smo načrtovali in organizirali aktivnosti ter različne ... Preberi več.

UTRINKI

KONTAKT

Aleana, psihoterapija, psihološko svetovanje in izobraževanje
Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

Telefon: 041 376 691
Email: info@aleana.si

Politika zasebnosti Aleana

Storitve

Zadnje objave